Diş Kaplama nasıl yapılır?
Kaplamalar, dişlerin yüzeyini kaplama işlemidir. Bu işlem, hastanın dişlerindeki büyük boşluklar nedeniyle dişler korunamadığında kullanılır. Diş kaplama işleminde birçok farklı kaplama prosedürü kullanılır. Bu kaplama çeşidini, dişlerin durumunu, maliyetini ve en uygun kaplama tipi için hastanın beklentilerini seçin ve ardından işleme başlayın. Kişi kaplamayı bitirmeye karar verdikten sonra tedavi süreci başlar. Bir sonraki aşamada, kaplama olarak diş kaplama kronları, seramikler ve zirkonyum kaplama kullanmak isteyenler birçok seçenekten birini tercih ederek karar versinler. Hastaya kaplama işlemi sırasında takip etmesi gereken prosedür anlatıldı. Gerekirse röntgen çekilebilir ve işlem dijital sisteme veya oral tedavi sonrası uygulanabilir.
Diş Kaplama Çeşitleri
Ön dişler için yapılan kaplamaların doğal bir görünüme sahip olması umulmaktadır. Yapay dişlerin görüntüsü bu kişiyi etkileyebilir ve başka bir kişide olumsuz bir izlenim bırakabilir. Genel olarak konuşursak, kötü kaplama üretimi, renk sapmaları ve diş şekli ile doğal dişler arasındaki uyumsuzluk gibi sorunlar genellikle ilk fark edilenlerdir. Diş sorunları olanlar için diş kaplama türleri hakkında kısa bir bilgi hazırladık. Bu yazı sayesinde hangi diş kaplama seçeneğini seçeceğinize kolaylıkla karar verebilirsiniz. Ve Türkiye’de kaplama almak tüm bu kaplama türlerini kapsar. Tercih ettiğiniz bir kaplama tipini seçebilirsiniz.
Porselen Diş Kaplama
Porselen kaplama bir tedavi yöntemidir, çeşitli estetik ve fonksiyonel nedenlerden dolayı diş işlevini kaybederek özünü kaybeder. Yaprak şeklinde dişlerin üzerine yerleştirilen bir kaplamadır. Bu uygulamalar sayesinde kişilerin estetik sorunları ortadan kalkmakta, daha güzel bir gülüşe ve daha rahat bir ağız fonksiyonuna sahip olmaktadırlar. Porselen veneers Turkey fonksiyonel ve estetik bir tedavi olduğu kadar çok faydalı bir tedavidir. Porselen laminate uygulandıktan ve dişlere yapıştırıldıktan sonra çok güçlü bir yapıdır. Yiyecekleri ısırırken veya çiğnerken uyguladığınız kuvvet laminatı kaldırmaz. Doğal dişleri tahrip edebilecek yiyecekler ve kuvvetler de laminaların çatlamasına neden olabilir. Laminat özel bir bakım gerektirmez, sadece doğal dişleri temizlemek için fırçalama ve diş ipi kullanın. Ağız hijyenine dikkat ederseniz çok güzel ve doğal görünümü ile gülüşünüze güven ve güzellik katmak için laminateyi uzun yıllar kullanabileceksiniz. Öncelikle diş hekiminizle görüşerek porselen dişlerin yapılacağı bir veya birden fazla yerin ölçüsünü almanız gerekir. Bu ölçüm sonuçlarına göre porselen dişleri vurulacak alana hazırlayın. Porselen dişleri yerleştirmeden önce bir doktora görünmeli ve duruma göre ölçüm sonuçlarını birkaç kez kontrol etmelisiniz. Bu adımda, boyut problemlerini bulmaktan kaçınmak için kavite birden çok kez ölçülecektir. Daha sonra son adım olarak varsa porselen dişleri yerleştirip tedaviyi tamamlayın. Porselen dişlerin ömrü yaklaşık 10 yıl olmakla birlikte hastanın diş bakımına bağlıdır. İyi bir diş bakımı ile bu süre uzayabilir ancak bir süre sonra değiştirilmesi gerekir çünkü çok eski porselen dişler hastayı rahatsız edebilir. Porselen kaplamaların maliyeti diğer kaplama türlerinden biraz daha fazladır.
Zirkonyum Diş Kaplama
Zirkonyum kaplama metal destekli kaplamalara kıyasla daha doğal bir görünüme sahip metal içermeyen kaplamalar grubudur. Zirkonyum porselen kaplamalar; Beyaz rengi, ışık geçirgenliği ve dayanıklılığı nedeniyle diş hekimliğinde metal porselenden sonra yaygın olarak kullanılan, diş tedavisinde estetik restorasyon için kullanılabilen bir kaplama çeşididir. Daha estetik amaçlar için, beyazlatma gibi yöntemlerle elde edilemeyen ileri renklendirmelerde, genetik yapı renklendirmelerinin tedavisinde, distale dönen veya hafif çarpık dişlerin restorasyonunda, eski bozuk dolgularda, aşırı madde kaybında, Örneğin çatlaklarda Ortodontik tedavinin ilk tercih olmadığı durumlarda, aşırı kayıp maddelerin geri kazanılmasında yaş doludur. Dişlerde köprü veya kaplama olarak, ön diş grubuna implant protez olarak, gülüşün güzelliğini ayarlamak için kullanılabilir. Metal destekli kaplama ve metal destekli kaplama olmak üzere iki farklı diş kaplama yöntemi vardır. Arka dişlere dikkat edilmemesi, ön dişlerin metal destek kaplamalarının estetiğini de etkileyebilir. Diş eti sağlığı açısından da olumlu bir yapıya sahiptir. Zirkonyum porselen diş yapmak için kullanılan dayanıklı, ısıya dayanıklı ve renk geçirgen beyaz bir maddedir.
Lamine Diş Kaplama
Lamina kaplama, dişleri minimum çizikle kaplayan bir kaplamadır. Sağlam dişler üzerinde ince bir tabaka halinde işlem yapılmasını gerektiren bu kaplama çeşidine bıçak kaplama da denilmektedir. Dişteki hasar ve şekil bozukluğuna göre özel olarak hazırlanan ve dişin ön yüzeyine yapıştırılarak estetik sorunu ortadan kaldıran porselen diş tasarımıdır. Türkiye’de laminate veneerler dişlere aşındırma yapılmadan uygulanabilir. Mükemmel uyum ve hassasiyet sağlayan ince yarı geçirgen bir tabakadır. porselen kaplama diş görünümüne yakın, yapısı ince olmasına rağmen çok dayanıklıdır ve kırılması kolay değildir. Katı diş dokusu kaybını en aza indirmenin yöntemi olarak kaybedilen diş dokusunun porselen kaplamalar ile restore edilmesi tercih edilir. Lamine kaplama uygulaması, dişin tamamını ve üzerindeki kaplamayı kesmekten farklı olarak, estetik diş hekimliğinde en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri olan görünen kısmı sadece minimal düzeyde aşındırarak dişin şeklini ve rengini değiştirebilir. Lamine dişlerin dayanıklı ve güzel olması, işlemin doğru ve titiz bir şekilde araştırılması için kullanılan teknoloji en önemlisidir.
Veneer Diş Kaplama Fiyatları
Özellikle, Avrupa’dan Türkiye’de diş kaplamaları elde etmek isteyen hastalar, Türkiye’de kaplamaların maliyeti sorusunun cevabını bilmek isterler. Ve tabii ki Türkiye’de Kaplama Fiyatları uygulamada kullanılan malzemelerin kalitesine ve türüne, diş hekimi ve kliniğin tecrübesine göre değişiklik gösterebilir. Başvuru yapan hastane, ameliyatı yapan doktor, kullanılan malzemeler, bu malzemelerin kalitesi ve dezenfeksiyon koşullarının özellikleri kaplama fiyatlarında farklılık yaratacaktır. Türk kaplama fiyatını öğrenmek istiyorsanız bizi arayarak güncel fiyatı öğrenebilirsiniz.
Veneer Hakkında Sık Sorulan Sorular
- Kaplamalar güvenli midir?
İyi donanımlı bir klinikte uzman diş hekimleri tarafından yapıldığı takdirde oldukça güvenlidir. Tedaviden sonra diş hekiminin talimatlarına uymalısınız. Bu şekilde tedavi başarılı olur.
- Kaç tane kaplamaya ihtiyacım var?
Buna sadece diş hekimi karar verebilir. Kaplama yapılması gereken dişler tek tek kaplanabilir veya gerekirse tüm ağız kaplamaları da yapılabilir.
- Kaplamalar beyazlatılabilir mi?
Maalesef diş kaplamaları ağız içinden çıkarılamadığı için beyazlatılamaz. Dişleri beyazlatmak için kullandığımız beyazlatma jeli sadece doğal dişlerde etkilidir; porselen yüzeyinde beyazlatma etkisi yoktur.