All on 6 Dental İmplant

All on 6 Dental İmplant Tekniği

All-on-4 dental implant tekniği, üst veya alt dişlerinin tamamını kaybetmiş veya kaybetmek üzere olan kişiler için en uygun çözümdür. Bu olağanüstü tekniğin tam olarak anlaşılabilmesi için önce diş implantından bahsetmek gerekir. İmplant, çene kemiğinin içine oturan ve eksik bir dişin kök kısmının yerini alan küçük bir titanyum vidadır. İmplantları yerleştirmek için küçük bir cerrahi prosedür gerekir. İmplant yerleştirildikten sonra, son derece gerçekçi görünen ve işlevsel bir taç takılır. All-on-four tekniğinin özelliği eksik dişlerin her biri için diş implantına ihtiyaç bırakmamasıdır. All-on-4 implant tekniği ile, hiç dişe sahip olmayan hastalarda ön bölgeye iki adet düz ve arka bölgeye iki adet eğimli olarak yerleştirilen dört adet dental implant uygulanır. Yani geleneksel yöntemler kullanılarak tam bir ağız implantı her bir çene için 8-10 implant gerektirirken, All-on-4 tekniğinde sadece dört implant kullanılabilir.

All-on-four dental implant tekniği nedir?

All-on-4 tedavisi cerrahi prosedürle aynı günde 4 -6 implant üzerine sabit tam çene protetik restorasyonun yapıldığı tekniktir. All-on-4 tedavi prosedüründe kullanılan diş implantları, tek bir dişi değiştirmek için tasarlanmış normal bir diş implantından biraz farklıdır. İmplantın çene kemiğinin içine yapıştırılan kısmı esasen aynıdır; ancak implantın üst açıkta kalan kısmı, normal bir implantın yapay dişini özel bir başlık şeklindeki uçla değiştirir. Bu dört uç, çene ile alt tarafında eşleşen dört yuvaya sahip yapay dişler arasında fiziksel bir bağlantı sağlamak için kullanılır. Hastaya dişlerini takarken, özellikle çiğnerken veya konuşurken çok daha doğal bir his sağlayan şey, implantlar ve yeni dişler arasındaki bu sağlam, fiziksel bağlantıdır.

All-on-four tekniğinde kullanılan dört implant, en iyi sonuçları elde etmek için her implantın en etkili şekilde yerleştirilmesini sağlamak için diş cerrahı tarafından dikkatli bir inceleme ve analizden sonra hastanın çenesine stratejik olarak yerleştirilir. Genellikle implantlar için en yaygın düzenleme, neredeyse dikey bir hizada yerleştirilen ağzın ön tarafına yakın iki tanedir. Ağzın arkasına, azı dişleri bölgesine iki implant daha yerleştirilir. Çene kemiği ile artan temas sayesinde daha fazla stabilite ve destek sağlamak için genellikle daha dik bir açıyla yerleştirilir. İmplantlar güvenli bir şekilde yerleştirildikten sonra, implant destekli protezler hemen kullanılabilir. Bu durum hızlı bir iyileşme süresi ve günlük hayata ve normal rutinlere hızlı bir dönüş sağlanmasına yol açar.

All on 6 Diş İmplantı

All-on-4 diş implant tekniğinin avantajları-faydaları nelerdir?

All-on-4 diş implant tekniği geleneksel implantlara ve çıkarılabilir protezlere göre aşağıda sıralanan etkenler gibi birçok avantaj sunar:

  • Kaybedilen ve eksik dişlerin en sık görülen etkilerinden biri sonuç olarak çenedeki kemiğin bozulmasıdır. All-on-4 sistemi, implantlar doğrudan çene kemiğine yapıştırıldığı ve doğal diş köklerine benzer şekilde hareket ettiği için kemik kaybının etkisini en aza indirmede etkilidir. Çene kemiğine uygulanan basınç, doğal dişlerinkine benzer, kemik kütlesinin tutulmasını teşvik eder ve bölgeye güç sağlar.
  • All-on-4 tedavisinin sağladığı en büyük faydalardan biri, sonuçların kalıcı olması ve geleneksel protezlerin gerektirdiği sık takma seanslarını gerektirmemesidir. All-on-4 sistemi, implantlar aracılığıyla ağza güvenli bir şekilde sabitlenen bir takma diş kullandığından, bağlantı, diş eti çekilmesinden kaynaklanan ve geleneksel protezlerin zamanla gevşemesine ve rahatsız olmasına neden olan aynı sorunlara eğilimli değildir. All-on-4, hasta için daha fazla konfor ve rahatlık sağlayan kalıcı bir çözüm sunar.
  • İmplantlar mevcut çene kemiğine bu kadar güvenli bir bağlantı sağladığından, ilerlemek için bir kemik greftine ihtiyaç duyulma olasılığı önemli ölçüde azalır. Kemik grefti ihtiyacını ortadan kaldırarak iyileşme ve tedavi süreleri önemli ölçüde azalır.
  • İşlem bitiminde hastaya, yeni ve estetik bir gülümseme kazandırır.
  • Sinüs yükseltme ameliyatı gibi ileri cerrahi işlem uygulanmadığından operasyon daha kolaydır.
  • Kronları ve köprüleri desteklemek için rahat ve sağlam yapıdır.
  • Yerinde sabit; temizlik için çıkarmaya gerek yoktur.
  • Kaymaz ve düşmez.
  • Diş implantları elbette bakım ve uygun bakım gerektirecektir; ancak takma diş bakımının aksine aşınma, gevşeme, diş etlerinde sürtünme gibi sorunlar çözülecek sorunlar olmayacaktır.
  • Geleneksel implantlarla All-on-4 implantlar arasındaki en bariz fark; ağız içinde nasıl konumlandırıldıklarıdır. Örneğin hiçbir diş mevcut olmayan bir çenede kayıp dişlerin yerine konmak üzere 8 ya da 10 implant kullanılırken All-on-4 yalnızca 4 implant yeterlidir.
  • Çene kemiği kaybı olan hastalar için uygundur.
  • Hastanın iyileşme için geleneksel implantlarda olduğu gibi altı ay veya daha fazla beklemesi yerine, implantlar yerleştirilir yerleştirilmez protezler takılabilir.
All-on-4 tekniğiGeleneksel implantlarTakma dişler
YerleştirmeÇene kemiğinde 4-6 titanyum implanta takılırÇene kemiğinde 8-10 titanyum implanta takılırYapıştırıcı gerektirebilir
UygunlukKemik kaybı olan hastalar için uygundurKemik grefti gerektirebilirÇoğu hasta için uygundur
Yemek yemeYerinde sabit; doğal dişlere benzer yapı. İşlem sonrası bir süre yemek kısıtlamaları olabilir.Yerinde sabit; doğal dişlere benzer yapı. İşlem sonrası bir süre yemek kısıtlamaları olabilir.Çiğnerken hareket edebilir; bazı yiyeceklerden kaçınılmalıdır
Kalıcılık süresi10+ yılEn az 10-20 yılDiş etlerinin şekli değiştikçe değiştirilmesi gerekecek (ortalama 5 yılda bir)
Kemik kaybıİmplantlar kemiğin korunmasına yardımcı olurİmplantlar kemiğin korunmasına yardımcı olurProtezin gevşemesine neden olarak devam eden kemik kaybı kaçınılmazdır.
Ağızda kaplamaMinimum temas ile yapay diş etleriMevcut diş etlerine doğrudan yapıştırılan kuronlarAkrilik plaka, diş etlerinin çoğunu ve ağzın çatısını kaplar.
GörünümDoğal dişler gibiDoğal dişler gibiDoğal dişler gibi; kemik kaybı zamanla yüzün sarkmasına neden olabilir
TemizlikDoğal dişlerin temizlenmesinden bir farkı yokDoğal dişlerin temizlenmesinden bir farkı yokTemizlik için çıkarılmalıdır (Genellikle günde bir kez )

All-on-4 diş implant tekniği öncesi, sırası ve sonrasında neler olur?

  • All-on-4 tedavisi planlanan hastalara öncelikle ağız içi ve röntgen muayenesi yapılması gerekmektedir. Yani prosedürdeki ilk adım diş hekimi ile bir konsültasyon olacaktır. Bu konsültasyon sırasında detaylı bir ağız içi ve BT taraması yapılacaktır. Bu tarama, implantlar için kişinin uygunluğunun değerlendirmelerini sağlar.
  • İmplantlarınız takılmadan önce dişlerin çekilmesi gerekiyorsa, aynı gün yapılabilir.
  • Diş hekimi ön implantları tutmak için çenenizin önünde iki veya daha fazla delik açar. Arkada, her iki tarafta birer tane olmak üzere iki delik, köprünün arkasına daha fazla destek sağlamak için açılıdır.
  • Ön kısımda, kemiğin en kalın olduğu yere 2 implant, çene kemiğinin arka kısmında ise 2 implant yerleştirildikten sonra ağız temizlenir ve kesiler dikilir.
  • İmplantların yerleştirilmesinin ardından sonra implantların üzerine köprü veya kronlar yerleştirilir. Geçici protezler implantlara takılır. Yaklaşık 3 ay sonra hastanın kalıcı protezleri takılır.
  • Hastada genellikle  cerrahi prosedürden sonraki birkaç günde bir miktar morarma, şişlik oluşur. Yeni dişlere alışma sürecinde iş hayatına dönüş için birkaç gün beklenebilir.
  • Hastanın işlem sonrası bir süre sigara içmek ve ağır egzersiz gibi şeylerden kaçınması önerilir.
  • Hastaya işlem sonrası neleri yiyip yememesi gerektiği belirtilir.
  • İmplantlar günde bir kez fırçalanarak normal dişleriniz gibi temizlenir.

All-on-4  diş implant prosedüründe başarı oranı nedir?

Gerçekleştirilen all on 4 dental implant prosedürleri için başarı oranı alt ve üst dişler için yaklaşık yüzde 98’dir.

All-On-4  diş implant işlemi ağrılı mıdır?

Hayır. Tedavi tamamlandıktan sonra biraz kızarıklık, şişlik ve rahatsızlık hissedebilir; ancak hem 4’e hem de 6’ya yönelik tedavilerin her ikisi de neredeyse ağrısız olacaktır. İşlem sonrası meydana gelebilecek küçük çaplı şikayetler birkaç gün içinde normalde dönecektir.

All-On-4 dental implantlar işlemi ile kemik grefti arasındaki bağlantı nedir?

Kemik grefti, çene kemiğine kuvvet veren bir işlemdir. Sadece düşük kemik yoğunluğuna sahip kişiler için gereklidir. Prosedür genellikle geleneksel diş implantlarından önce gelir. Hastaların kemik grefti tamamen iyileşene kadar 3 ay beklemesi gerekir. Çene kemiği güçlendikten sonra implantın yerleştirilmesine geçilir. Yapay dişi yerleştirmeden önce çene kemiğinin implantla iyileşmesine kadar birkaç ay daha gerekir. Genel olarak, düşük kemik yoğunluğu olan hastalarda yapay dişin yerleştirilmesi 4-6 ayı bulabilir. All-on-4 tekniği tedavi süresini önemli ölçüde kısaltır. Yoğunluğu düşükse çeneye kuvvet vermek için all-on-4 dental implantlarda arka implantlar açılıdır. Son iki implantın yerleştirilmesi, 30° ila 45° eğimli bir açıyla gerçekleşir. Bu benzersiz yerleştirme, kemik grefti gerektirmeyen yapı gücünü verir.

All-On-4 işleminin riskleri var mıdır?

All-on-4 dental implantların başarı oranı çok yüksektir. Bununla birlikte, herhangi bir prosedürde olduğu gibi bu işlemde de aşağıdaki gibi potansiyel riskler ve komplikasyonlar mevcuttur.

  • Enfeksiyon, zayıf iyileşme, aşırı kanama gibi cerrahi komplikasyonlar
  • Nadir olsa da, diş implantları başarısız olabilir
  • Sigara içme, zayıf kemik yoğunluğu, beslenme veya önceden var olan sağlık koşulları gibi faktörler nedeniyle diş implantlarının bütünleşmemesi

 All-On-4 diş implant tekniği işleminin fiyatı ne kadardır?

All-On-4 diş implant tekniği işlemi fiyatlarını öğrenmek, operasyonun süreci hakkında detaylı bilgi edinmek için bilgi form doldurabilir, ücretsiz randevu alabilirsiniz.

DİŞ İMPLANTLARI İÇİN ADAY MIYIM?

Eksik Dişleriniz Var mı?

Dişlerinizi kaybetmenize neden olabilecek birçok sebep vardır. Diş kaybının yaygın sebepleri arasında periodontal hastalık ve yüz travması bulunur. Diş implantları diş kaybı için bir çözümdür. İmplantlar inanılmaz derecede çok yönlü bir çözümdür. Tek bir eksik dişi, birkaç eksik dişi veya hatta tüm bir eksik diş kemerini değiştirebilirler. Bir veya daha fazla dişinizin çekilmesi gerekiyorsa diş implantları da tartışılabilir.

Sağlıklısın

Diş implantı yaptırmak için ameliyat olmanız gerekir. Ameliyata izin alabilmeniz için sağlıklı olmanız gerekir. Kalp hastalığı ve diyabet gibi belirli sağlık sorunları adaylığınızı etkileyebilir. Ancak bu sorunlardan birine sahip olmanız implant yaptıramayacağınız anlamına gelmez. Sorunun öncelikle iyi kontrol edilmesi gerekir. Sorununuz iyi yönetilmediğinde implant yerleştirmek, ameliyat sırasında ve iyileşme sırasında komplikasyonlara neden olabilir. Ayrıca tedavinin başarısını da etkileyebilir.

Genel sağlığınıza ek olarak, ağız sağlığınız da bir rol oynar. Periodontal hastalık veya çürükler gibi herhangi bir ağız sağlığı sorununuz varsa, bu sorunların tedavi edilmesi gerekir. Aksi takdirde enfeksiyon ve implant başarısızlığı riskleriniz önemli ölçüde artar.

Çeneniz sağlıklı mı?

Çene kemiğinizin durumu implant adaylığınızda önemli bir rol oynar. İyileşirken çene kemiğiniz implant direklerine kaynaşır ve bunları sabitler, böylece yedek dişleriniz için güvenli destek sağlayabilirler. Ancak diş kaybından sonra çene kemiğiniz kemik kütlesini kaybetmeye ve zayıflamaya başlar. Çok fazla kemik kütlesi kaybederseniz, çene kemiğiniz implant direklerine düzgün bir şekilde veya hiç kaynaşamaz. Bu, gevşek implant direklerine veya implantın tamamen başarısız olmasına neden olabilir.

İlk konsültasyonunuz sırasında çene kemiğiniz çok zayıfsa, kemik grefti önerilebilir. Bu, vücudunuzun başka bir bölgesinden veya uyumlu bir donörden alınan kemik materyalinin çene kemiğinizin zayıf bölgelerine nakledilmesini içeren cerrahi bir işlemdir. Bu ameliyattan iyileştikten sonra implant sürecine başlayabiliriz.

Yetişkin iseniz

Dental implantlar için asla çok yaşlı değilsiniz. Birçok yaşlı hasta, implantların sunduğu birçok faydadan yararlanamayacak kadar yaşlı olduklarına yanlışlıkla inanır. Bu doğru değildir. Diğer gereklilikleri karşıladığınız sürece, kaç yaşında olduğunuzun bir önemi yoktur. Ancak, çok genç olabileceğinizi unutmamak önemlidir.

Dental implantlar, kalıcı bir dişini kaybeden çocuklar veya gençler için önerilmez. Bunun nedeni, çene kemiğinin hala büyüyor ve gelişiyor olmasıdır. Ergenliğinizin sonlarından 20’li yaşlarınızın başına kadar büyümeye ve gelişmeye devam eder. Az gelişmiş bir çeneye implant yerleştirmek komplikasyonlara neden olabilir. Çocuğunuz kalıcı bir dişini kaybettiyse, köprü gibi başka bir tedavi kullanılmalıdır. Çene büyümesi durduğunda, çocuğunuz implant yaptırmayı düşünebilir.

İçki veya sigara içmiyorsunuz

İlk konsültasyonunuz sırasında yaşam tarzı alışkanlıklarınız, özellikle içki ve tütün alışkanlıklarınız hakkında sorular sorulacaktır. Alkol kullanımı kanınızın pıhtılaşma yeteneğini etkileyebilir ve bu da ameliyat sırasında sorunlara neden olabilir. Sigara ve diğer tütün ürünleri kanınızdaki oksijeni etkileyebilir ve kan akışınızı yavaşlatabilir. Bu, iyileşme sürecini yavaşlatabilir ve bu da enfeksiyon riskinizi büyük ölçüde artırabilir.

Ek olarak, sigara ve diğer tütün ürünleri bağışıklık sisteminize müdahale edebilir ve bu da enfeksiyon riskinizi artırır. Alkol ve tütün kullanımı implant yaptıramayacağınız anlamına gelmez. Ameliyattan önce bu alışkanlıkları bırakmanız önerilecektir. Tamamen bırakmak idealdir. Ancak sigarayı tamamen bırakamıyorsanız, en azından tedaviniz süresince bırakmalısınız.

Diş İmplantları Adımları

Diş implantı için mi hazırlanıyorsunuz? Diş implantı adımları ve neler bekleyebileceğiniz hakkında bilgi edinmek için bu kılavuza göz attığınızdan emin olun…. Diş implantı yaptırdığınızda, diş köklerini metalden yapılmış diş direkleriyle değiştirirsiniz. Bu diş direkleri yapay dişler için vidalar gibidir. İmplantlar bazı köprülerden veya kronlardan biraz farklıdır çünkü gerçek dişler gibi işlev görür ve görünürler.

Diş hekiminizin diş prosedürünü nasıl gerçekleştireceği, ihtiyacınız olan implanta, herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığına ve çene kemiğinizin durumuna bağlıdır. Kemiğinizin implantın etrafında düzgün bir şekilde iyileşmesi için birkaç diş prosedürü geçirmeniz gerekebilir. Bu iyileşme zaman alabilir ancak yeni dişi güvenli bir şekilde destekleyecektir.

Aşama 1: İlk Değerlendirme

Diş hekiminiz veya ağız cerrahınız öncelikle çene kemiğinizin durumunu ve en iyi diş implantı prosedürünü belirlemek için kapsamlı bir muayene yapacaktır. Bu ilk değerlendirme, röntgen çekmeyi, ölçü almayı ve implantınızın mümkün olduğunca doğal görünmesini sağlamak için dişlerinizin rengini eşleştirmeyi içerir.

İmplantlarla kaç dişinizi değiştirmek istediğinizi belirleyeceksiniz, bu da ağız sağlığı durumunuza bağlı olarak periodontistler gibi diğer diş uzmanlarıyla ek planlama gerektirebilir.

Ayrıca tüm tıbbi durumlarınızı ve ilaçlarınızı da tartışacaksınız. Durumunuza veya ortopedik implantlarınıza bağlı olarak, enfeksiyondan kaçınmak için ameliyattan önce antibiyotik almanız gerekebilir.

Aşama 2: Diş Çekimi

Hala değiştirilmesi gereken kalan bir dişiniz varsa, diş hekiminiz diş tedavisi yapılmadan önce onu çıkaracaktır. Bunu implant yerleştirmeyle aynı anda yaptırabilirsiniz.

Diş hekiminiz anestezi seçeneklerini görüşecektir. Büyük olasılıkla, diş hekiminiz uyuşukluk hissi yaratmak ve ağrıyı gidermek için novokain (veya lidokain) lokal anestezisi kullanacaktır. Diş kırılmadığı sürece, dişin çıkarılması uzun sürmemelidir.

Diş çekilirken sadece hafif bir çekme ve baskı hissedeceksiniz. Çekimden sonra burnunuzu sümkürmekten, sigara içmekten, aşırı tükürmekten veya pipetle içmekten kaçınmalısınız. Bu eylemler kuru soket ve ağrıya neden olabilir.

Aşama 3: Diş İmplantının Yerleştirilmesi ve Kemik Greftleme

İki tip diş implantı vardır: biri implantın çene kemiğinize yerleştirildiği, diğeri ise doğrudan diş eti çizgisinin altına yerleştirilen. İmplantın çene kemiğinize eklenip eklenmediğini tartışalım. Mevcut çene kemiğiniz yeterince güçlü ve kalınsa, ekstra kemik eklemenize gerek kalmayabilir.

Çiğnediğinizde çok fazla baskı olduğu için çenenizin güçlü olması gerekir ve bu implantı korumak için kemiğinizin güçlü olması gerekir. Çenenizin biraz ekstra kemiğe ihtiyacı varsa, bu kemik genellikle implant bölgesinden uzaktaki çene kemiğinizin başka bir bölgesinden gelir.

İmplantı ekleyebilmeniz için önce kemiğin iyileşmesine izin vermeniz gerekebilir. Kemik iyileştikten sonra, diş hekimi veya cerrah implantı ekleyecektir.

İmplant çene kemiğinize eklendikten sonra, çene kemiği implantın etrafında büyümeye başlayacaktır. İmplant daha sonra doğal diş eti çizginizin bir parçası haline gelir. Bu süreç kişiden kişiye değişir ve 3 ila 9 ay arasında sürebilir.

Aşama 4: Abutment Yerleşimi

İmplantınız yeterince sabitlendiğinde, diş hekimi implantın üzerine bir abutment yerleştirecektir. Bu parça implantı kronunuza bağlar. Abutmentin, yemek yediğinizde yerinde kalması için sıkılması gerekir.

Bu işlem sırasında hafif bir basınçtan başka bir şey hissetmeyeceksiniz. O bölgeye lokal anestezi uygulanacaktır.

Bazen abutment, diş eti çizgisini geçtiği için implantla aynı anda yerleştirilebilir. Görünür olacaktır, bu nedenle gülümsediğinizde görüneceği için bu parçayı nasıl maskeleyeceğinizi görüşmeniz gerekecektir. Diş hekimi, doku ve kemiğin abutmentin üzerine çıkmasını önlemek için bir iyileşme başlığı ekleyecektir.

Aşama 5: Kalıcı Kuron Ekleme

Diş etleriniz iyileştikten sonra diş hekiminiz yapay dişinizi veya kuronunuzu yapacaktır. Çıkarılabilir bir implant veya kalıcı bir implant yaptırmayı seçebilirsiniz. Çıkarılabilir protezler gibi arkada birden fazla dişiniz varsa, gerektiğinde temizleyip değiştirebilmeniz için çıkarılabilir seçeneği isteyebilirsiniz.

Sabit bir implantı değiştirmek veya temizlemek için çıkaramazsınız. Abutmente kalıcı olarak vidalanır veya çimento ile yapıştırılır.

Operasyon Sonrası

All on 6 Dental İmplant - BEST DENTAL İSTANBUL

Biraz Rahatsızlık

Ameliyattan sonra biraz rahatsızlık duymanız doğaldır. Diş etlerinizde biraz morarma, diş etlerinizde ve yüzünüzde şişlik, biraz kanama ve implant bölgesinde biraz ağrı fark edebilirsiniz.

Tüketmek

Ameliyattan sonra biraz yumuşak yiyecek stoklamalısınız. Ayrıca şişliği azaltmak için elinizde biraz buz torbası bulundurmak isteyebilirsiniz. Tütün kullanımından kaçının çünkü kök kanalı enfeksiyonları gibi enfeksiyon riskinizi artırabilir ve dişlerinizi lekeleyebilir. Ayrıca kök kanalı tedavisi de sunuyoruz.

İyi hijyen

Bu implantı korumak için iyi hijyen alışkanlıklarınızı sürdürmeniz önemlidir. Bu, günlük diş ipi kullanmak ve dişlerinizi günde iki kez fırçalamak anlamına gelir. İmplantlarınıza zarar verebilecek sert şekerleri çiğnemekten kaçının.

All on 6 Dental İmplant

Hepsi 4 implant fiyatları nedir?

Dişinizi kaybetmemek için yapılması gerekenler zor uzun vadede ne yazık ki, diş implantı yaptırmanın bir maliyeti vardır. Gerçek şu ki, bir implantın maliyeti çeşitli faktörlere bağlıdır. muhtemelen bir takma dişe mi yoksa implanta mı ihtiyacınız var gibi birçok soru soruyorsunuz. Ana fark, protezlerin olmaması, implantın yerine sabitlenmesi ve daha çok yapay diş gibi düşünülebilmesidir, bu nedenle ikinci olarak daha pahalıdır. Tam diş implantlarının maliyeti ve daha fazlası gibi soruların yanıtlarını almak için okumak için devam edin.

RANDEVU ALIN

İletişim

Diş İmplantlarınız İçin Hazır Mısınız?

Diş implantları veya diğer diş hizmetleri için bir diş hekimi arıyorsanız, randevu almak için hemen Best Dental İstanbul ile iletişime geçin.

  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Diş Muayenesi ücretsizdir. En hızlı ve kaliteli hizmeti sizlere sunabilmemiz için randevu saatinize lütfen dikkat ediniz.