Diş İmplantları

Dental İmplantı

Diş implantları, bir kişide tek ya da çoklu diş eksikliğinde uygulanan bir diş hekiminin bir kişinin çene kemiğine yerleştirdiği yapay yapılardır. 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanabilen implant tedavisi ile tamamlanan dişler, bireyin hem estetik görünümü hem de fiziksel sağlığı için gereklidir.Diş implantı tedavisi için implantı destekleyecek sağlıklı diş etlerine ve yeterli kemiğe sahip olmak aranır. Zira İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. İmplant uygulanması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, belirli bir yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekir.Diş implantları, bir dizi küçük operasyonla çene kemiğine yerleştirilir. Diş implantı ile çene kemiği arasındaki kaynaşma sürecine “osseointegrasyon” denir. İmplant çoğunlukla, vücutta yabancı bir cisim olarak tanınmayan kemikle bütünleşmelerini sağlayan titanyumdan yapılır.

Diş implantı nedir?

Diş implantları titanyumdan yapılmış yedek diş kökleridir. Diş implantları tarihler 1952 yılını gösterdiğinde ilk kez Per-Ingvar Brånemark adlı İsveçli bir ortopedi cerrahı tarafından uygulanmıştır.

Diş kaybının meydana geldiği alanlarda kalıcı veya çıkarılabilir yapay dişlerin takılması için bir temel sağlarlar. Diş implantı; diş kaybı, diş eti hastalığı, diş çürümesi veya yaralanması sonucu uygulanabilir. Diş köprüsünün en önemli dezavantajı, mevcut doğal dişlere bağımlı olmasıdır. İmplantlar ise sadece kemikle desteklenir ve çevredeki doğal dişleri etkilemez. Günümüzde diş implantlarının başarı oranı yüzde 98’e yakındır.

Diş implantı çeşitleri nelerdir?

Endosteal (Kemik içi) İmplantlar

Endosteal en sık kullanılan dental implant türüdür. Endosteal implantlar, vida tiplerini (dişli), silindir tiplerini (pürüzsüz) veya kanatlı tiplerini içerir. Protez uzmanı herhangi bir kişi için hangi diş implantının  için en uygun olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir. Endosteal implantlar güvenli, etkili ve günümüzde yaygın olarak tercih edilir. Endosteal implantlar, yapay bir kök görevi gören titanyum vidayı yerleştirmek için önce çene kemiğine delinerek başlar. Tedaviyi bitirmeden önce kök çevresindeki yumuşak doku ve kemiğin iyileşmesi beklenir. Bu süreç genellikle birkaç ay sürebilir.

Subperiostal (Kemik üzerinde) İmplantlar

Subperiostal günümüzde nadiren kullanılmaktadır. Bir zamanlar öncelikle yetersiz kemik yüksekliği olan hastalarda protezleri yerinde tutmak için kullanılıyorlardı. Subperiosteal implantlar kullanıldığında, protezi tutmak için diş etlerinin içinden metal implant postu ile diş eti dokusu içindeki çene kemiğine yerleştirilirler. Subperiosteal implantlarla, genel tedavi süreci iki randevuda yapılır. Subperiosteal implantlar, implant çene kemiğine girmediği, bunun yerine kemiğin üzerinde durduğu ve sadece yumuşak doku tarafından yerinde tutulduğu için aynı seviyede stabiliteye sahip değildir.

Dental implant uygulaması öncesi, sırası ve sonrasında neler olur?

  • İmlant öncesi detaylı muayene ve röntgen, panoramik filmler ve/veya CT taramaları Çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Bu ilk değerlendirme, implantınızın mümkün olduğunca doğal görünmesini sağlamak için dişlerin rengini eşleştirmeyi de içerir.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden önce ilaçlar kesilir. Kemik erimesi ve şeker hastalığı olan kişiler uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler. Ayrıca kişinin genel sağlık durumuna veya ortopedik implantlara bağlı olarak, enfeksiyondan kaçınmak için ameliyattan önce antibiyotik alınması gerekebilir.
  • Çoğu zaman, bir diş implantının bulunduğu yerde hala mevcut hasarlı bir diş bulunur. Diş implantının yerleştirilmesine hazırlanmak için dişin çekilmesi gerekecektir.
  • İmplant tedavisi yöntemlerinden en yaygın olanı cerrahi prosedürdür. Hastaya işlemin uygulanacağı bölgeyi uyuşturmak için lokal anestezi yapılır.
  • İmplant hangi kemiğe yerleştirilecekse açığa çıkarmak için diş etine ufak bir kesik atılır. İmplant, diş kökü görevini üstleneceği için özel bir matkap kullanılarak diş oyulur.
  • İmplant bu oyuğa yerleştirilerek vidalanır. Diş etinin kesilen bölgesiyle implantın üzeri örtülür ve diş eti dikilir. Böylece implantın kemikle bütünleşme aşaması başlamış olur.
  • Bu bütünleşme döneminde eksik dişlerin yerine estetik amaçlı geçici protez yapılabilir. İyileşme süresi büyük ölçüde mevcut kemiğin yapısına bağlıdır. İmplantın kemikle bütünleşme süresi genellikle iki ila altı ay arasındadır. Bu süre zarfında implant kemiğe entegre olur.
  • Bu süreç boyunca işlemin yapıldığı bölgeye herhangi bir kuvvet veya baskı uygulamaktan kaçınmak önemlidir .
  • Ameliyat bölgesini kontrol etmek için takip randevuları enfeksiyon olmadığından ve bütünleşmenin gerçekleştiğinden emin olmak için yapılır.
  • Çene kemiğinin iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından, diş implantına bir vida aracılığıyla protez bir bileşen bağlanır. Bu bileşen “abutment” olarak adlandırılır. Parça implantı kişinin tacına bağlar. Abutmentin, yemek yerken yerinde kalması için sıkılması gerekir. Bazı durumlarda kemiğin büyüme-iyileşme süreci tamamlandıktan sonra tacın yapışacağı dayanağı (abutment) yerleştirmek için ek bir cerrahi prosedür gerekebilir.
  • Diş implantının son aşaması tacın takılmasıdır. Tacın şeklinin ve ağza tam anlamıyla oturup oturmadığından emin olunmasının ardından yapay diş vidalanır ya da yapıştırılır.
  • Ameliyattan sonra biraz rahatsızlık hissedilmesi doğaldır. Diş etlerinde morarma, diş etlerinde ve yüz çevresinde şişlik, hafif kanama ve implant bölgesinde biraz ağrı oluşabilir.
  • Diş implantları, doğal dişler için periodontal (diş eti) hastalığına eşdeğer olan “peri-implantitis” adı verilen bir durum geliştirme riskine sahiptir. Bu, implantı çevreleyen diş eti ve kemiğin iltihaplanması anlamına gelir. Çevre dokuların iltihaplanması genellikle implant üzerindeki aşırı ısırma kuvvetlerinden veya bakteriyel enfeksiyondan kaynaklanır. Peri-implantitis, tedavi edilmezse implant kaybına neden olabilir.
  • Diş implantı taktırdıktan sonra, bu durumdan kaçınmak için evde rutin bakım ve diş muayenehanesinde takip önemlidir.

Tac ve implant arasında nasıl bir bağlantı vardır?

Tac, implantın doğal dişler kadar sıkı çalışacak ve uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış diş kısmıdır. İmplant ise bağlantı parçasıdır. Doğal diş kökü gibi çeneye güvenli bir şekilde entegre olur ve kemik sağlığını iyileştiren güçlü bir bağ oluşturur.

Diş implantı işlemi ağrılı mıdır?

Dental implant prosedürü genellikle lokal anestezi altında yapılır ve bu nedenle işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Lokal anestezi etkisi geçtikten sonra, cerrahi prosedür sonrası oluşabilecek olan ağrı her vakaya göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte, genel olarak çoğu kişi diş çekimindekine benzer bir rahatsızlık hissedebilir. Diş implant işleminin ardından diş etinin şişmesini önlemek için operasyonun yapıldığı bölgeye buz torbası konur.

Ağrı şikayeti için diş hekimi önerisiyle genellikle ibuprofen ( Advil ) veya asetaminofen ( Tylenol ) gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Daha invaziv cerrahi prosedürlerde ise, daha güçlü ağrı kesici ilaçların kullanımını gerektirebilir.

Ağrı kesici ilaçların yanı sıra, işlem sonrası birkaç hafta boyunca bölgenin iyileşmesini desteklemek için antibiyotik reçeteleri ve ağız gargaraları gerekebilir.

Diş implant faydaları nelerdir?

Dental implantlar kemik yapısına entegre oldukları için çok stabildirler ve kişinin kendi doğal dişlerinin görünümüne ve hissine sahip olabilirler. İmplantlar çeneye implante edildiğinde, genel olarak iyi bir ağız sağlığı ve hijyeni sağlarlar zira tipik olarak diş kaybı yaşayan hastalarda meydana gelen daha fazla kemik kaybının oluşmasını engellerler. Bu durum genellikle diş eti hastalığını uzak tutmaya ve periodontal hastalık geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Diş implant işleminin bazı faydaları özetle şu şekildedir:

Estetik görünüm sağlar

Diş implantları doğal diş hissi yaratır. Bununla birlikte kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıklarından dayanıklı ve uzun ömürlü bir etkiye sahiptir. Nitekim diş implantları genellikle 20 yıl veya daha fazla dayanabilir.

Diş eti ve kemiği desteklediğinden daha doğal ve estetik bir sonuç verir. Dental implantlar, dişlerin kayabileceği endişesi olmadan akıcı konuşma sağlar. Ayrıca diğer mevcut dişlerle doğal ve kusursuz bir şekilde uyumludur.

Yemek yeme kolaylığı

Dental implantlar, doğal dişler gibi işlev görür. Nitekim yeme içmeyi kolaylaştırır.  Ayrıca geleneksel takma dişlere, köprü ve protezlere göre daha iyi ısırma, çiğneme fonksiyonu sağlar. Diş implantı işleminin ardından dişler düzenli olarak fırçalamaya ve diş ipi kullanılmaya devam etmelidir. Yapay dişler, normal dişlerle aynı özeni ve bakımı gerektirir.

Ağız-diş sağlığı ve diğer diş prosedürlerinde işlevselliği

İmplantlar üzerlerine yerleştirilen doğal bir diş iskeleti  görevi gören abutment/ dayanak ile,  komşu dişe zarar vermeden yeni dişlere sahip olunmasını sağlar. İmplantlar yakındaki dişlerde çürük gelişme riskinin azalmasına, kayıp diş bölgesinde kemiğin daha iyi korunmasını sağlar. Dişlerdeki hassasiyet azalmasına neden olur. Bireysel implantlar ayrıca ağız hijyenini artırarak dişler arasında kolay erişim sağlar.

İmplantların diğer diş prosedürlerinde yardımcı olabileceği alanlar da mevcuttur. İmplantlar stabiliteleri nedeniyle çıkarılabilir bir protezi desteklemek ve daha güvenli ve rahat bir uyum sağlamak için kullanılabilir.  Buna ek olarak, ortodontik prosedürler için dental mini implantlar, dişleri istenen konuma hareket ettirmeye yardımcı olmak için geçici ankraj cihazları (TAD) olarak işlev görebilir. Bu mini implantlar küçüktür ve geçici olarak kemiğe sabitlenirken diş hareketi için ankraja yardımcı olur. Daha sonra işlevleri yerine getirildikten sonra kaldırılırlar.

İmplant dişlerin temizlenmesi zor mudur?

Hayır. Diş ekibi, implantlara nasıl bakılacağı konusunda kişiyi ayrıntılı olarak bilgilendirilecektir. İmplantlara takılan dişlerin etrafını temizlemek, doğal dişleri temizlemekten daha zor değildir.

İmplant kemikle kaynaşmazsa ne olur?

Bu durum çok nadir şekilde meydana gelir. İmplant iyileşme sürecinde veya hemen sonrasında gevşerse kolayca çıkarılır ve çene normal şekilde iyileşir. Daha sonra o bölgeye başka bir implant yerleştirilebilir. Ya da diş hekimi başarılı olan implante edilmiş takma dişlere bir köprü yapabilir.

Dental implantın olası komplikasyonları nelerdir?

Diş implantları sonuçları genellikle başarılıdır. Diş implant işlemlerinin komplikasyon oluşturması çok nadirdir. Nadir görülebilen olası komplikasyonlar şunlardır:

  • Enfeksiyon
  • Çevredeki dişlerde veya kan damarlarında yaralanma-hasar
  • Sinir hasarı
  • Sinüs problemleri
  • Ameliyat sonrası insizyonun açılması
  • İmplantın diş eti çizgisinin üzerinde maruz kalması

Diş implantı işleminin ardından neler yenebilir?

Diş implantı cerrahi prosedürünün ardından bir süre çok soğuk veya sıcak, çiğnenebilir, sert veya baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Önerilebilecek bazı seçenekler şunlardır:

  • Elma püresi
  • Yoğurt
  • Yulaf ezmesi
  • Ilık çorba

Diş implantı işleminin fiyatı ne kadardır?

Diş implantı işlemi fiyatlarını öğrenmek, operasyonun süreci hakkında detaylı bilgi edinmek için bilgi form doldurabilir, ücretsiz randevu alabilirsiniz.

DİŞ İMPLANT UYGULAMASI İÇİN UYGUN MUYUM?

Eksik dişleriniz mi var?

Dişlerinizi kaybetmenizin birçok nedeni olabilir. Diş kaybının yaygın nedenleri arasında periodontal hastalık ve yüz travması bulunur. Diş implantları diş kaybı için bir çözümdür. İmplantlar da inanılmaz derecede çok yönlü bir çözümdür. Tek bir eksik dişin, birkaç eksik dişin ve hatta eksik dişlerin tamamının yerini alabilirler. Bir veya daha fazla dişin çekilmesi gerekiyorsa diş implantları da tartışılabilir.

Sağlıklıysanız.

Diş implantı yaptırmak için ameliyat olmanız gerekir. Ameliyat olmak için temizlenmek için sağlıklı olmanız gerekir. Kalp hastalığı ve diyabet dahil olmak üzere belirli sağlık koşulları adaylığınızı etkileyebilir. Ancak bu koşullardan birine sahip olmanız implant yaptıramayacağınız anlamına gelmez. Durumun önce iyi kontrol edilmesi gerekecek. Durumunuz iyi yönetilmediğinde implant yerleştirmek, ameliyat sırasında olduğu kadar iyileşme sırasında da komplikasyonlara neden olabilir. Ayrıca tedavinin başarısını da etkileyebilir.

Genel sağlığınıza ek olarak, ağız sağlığınız da bir rol oynar. Periodontal hastalık veya çürükler gibi herhangi bir ağız sağlığı sorununuz varsa, bu durumların tedavi edilmesi gerekecektir. Aksi takdirde enfeksiyon ve implant başarısızlığı riskiniz önemli ölçüde artar.

Çene Kemiğiniz İyi Durumdaysa.

Çene kemiğinizin durumu implant adaylığınızda önemli rol oynar. Siz iyileşirken çene kemiğiniz implant direklerine kaynaşır ve yedek dişleriniz için güvenli destek sağlayabilmeleri için onları stabilize eder. Ancak diş kaybından sonra çene kemiğiniz kemik kütlesini kaybetmeye ve zayıflamaya başlar. Çok fazla kemik kütlesi kaybederseniz, çene kemiğiniz implant direklerine düzgün şekilde veya hiç kaynaşamaz. Bu, gevşek implant direklerine veya tam implant başarısızlığına neden olabilir.

İlk muayeneniz sırasında çene kemiğiniz çok zayıfsa, kemik grefti önerilebilir. Bu, vücudunuzun başka bir bölgesinden veya uyumlu bir donörden alınan kemik materyalinin çene kemiğinizin zayıf bölgelerine nakledilmesini içeren cerrahi bir işlemdir. Bu ameliyattan iyileştikten sonra implant işlemine başlayabiliriz.

Yetişkin iseniz.

Diş implantları için asla çok yaşlı değilsiniz. Birçok yaşlı hasta yanlışlıkla implantların sunduğu birçok faydadan yararlanamayacak kadar yaşlı olduklarına inanırlar. Bu doğru değil. Diğer gereksinimleri karşıladığınız sürece, kaç yaşında olduğunuzun bir önemi yoktur. Yine de, çok genç olabileceğinizi akılda tutmak önemlidir.

Kalıcı dişlerini kaybeden çocuklar veya gençler için diş implantları önerilmez. Bunun nedeni, çene kemiğinin hala büyüyor ve gelişiyor olmasıdır. Ergenlik çağınızın sonlarına ve 20’li yaşların başına kadar bunu yapmaya devam eder. Gelişmemiş bir çeneye implant yerleştirmek komplikasyonlara neden olabilir. Çocuğunuz daimi dişini kaybetmişse, köprü gibi başka bir tedavi uygulanmalıdır. Çene büyümesi durduğunda, çocuğunuz implant yaptırmayı düşünebilir.

Alkol veya sigara kullanmıyorsanız.

İlk konsültasyonunuz sırasında, yaşam tarzı alışkanlıklarınız, özellikle içme ve tütün alışkanlıklarınız hakkında sorgulanacaksınız. Alkol kullanımı kanınızın pıhtılaşma yeteneğini etkileyebilir ve bu da ameliyat sırasında sorunlara neden olabilir. Sigara ve diğer tütün ürünleri kanınızdaki oksijeni etkileyebilir ve kan akışınızı yavaşlatabilir. Bu, enfeksiyon riskinizi büyük ölçüde artıran iyileşme sürecini yavaşlatabilir.

Ek olarak, sigara ve diğer tütün ürünleri bağışıklık sisteminize müdahale edebilir ve bu da enfeksiyon riskinizi artırır. Alkol ve tütün kullanımı implant yaptıramayacağınız anlamına gelmez. Ameliyattan önce bu alışkanlıkları bırakmanız önerilecektir. İyi için bırakmak idealdir. Ancak sigarayı tamamen bırakamıyorsanız, en azından tedaviniz süresince bırakmalısınız.

Diş İmplantı Aşamaları

Diş implantına mı hazırlanıyorsunuz? Dental implant adımları ve neler bekleyebileceğiniz hakkında bilgi edinmek için bu kılavuza bir göz attığınızdan emin olun…. İmplant yaptırdığınızda, diş köklerini metalden yapılmış diş direkleri ile değiştiriyorsunuz. Bu diş direkleri yapay dişler için vida gibidir. İmplantlar, gerçek dişler gibi işlev gördükleri ve göründükleri için bazı köprü veya kuronlardan biraz farklıdır.

Diş hekiminizin diş prosedürünü nasıl gerçekleştireceği, ihtiyacınız olan implanta, herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığına ve çene kemiğinin durumuna bağlıdır. Kemiğinizin implant çevresinde düzgün bir şekilde iyileşebilmesi için birkaç diş prosedürü uygulamanız gerekebilir. Bu iyileşme zaman alabilir ancak yeni dişi güvenli bir şekilde destekleyecektir.

1. Adım: İlk Değerlendirme

Diş hekiminiz veya ağız cerrahınız öncelikle çene kemiğinizin durumunu ve en iyi diş implantı prosedürünü belirlemek için en iyiyi belirlemek için kapsamlı bir muayene yapacaktır. Bu ilk değerlendirme, implantınızın mümkün olduğunca doğal görünmesini sağlamak için röntgen, ölçü alma ve dişlerinizin rengini eşleştirmeyi içerir.

Ağız sağlığı durumunuza bağlı olarak periodontistler gibi diğer diş uzmanları ile bazı ek planlama gerektirebilecek implantlarla kaç dişi değiştirmek istediğinizi belirleyeceksiniz.

Ayrıca tüm tıbbi durumlarınızı ve ilaçlarınızı da tartışacaksınız. Durumunuza veya ortopedik implantlara bağlı olarak, enfeksiyondan kaçınmak için ameliyattan önce antibiyotik almanız gerekebilir.

2. Adım: Diş Çekimi

Hala değiştirilmesi gereken bir dişiniz varsa, diş hekiminiz diş tedavisi yapılmadan önce onu çıkaracaktır. Bunu implant yerleştirme ile aynı anda yaptırabilirsiniz.

Diş hekiminiz anestezi seçeneklerini tartışacaktır. Büyük olasılıkla, diş hekiminiz uyuşmuş hissetmek ve herhangi bir ağrıyı gidermek için lokal bir novokain (veya lidokain) anestezisi kullanacaktır. Kırık olmadıkça dişin çıkarılması uzun sürmemelidir.

Diş çekilirken sadece biraz çekme ve baskı hissedeceksiniz. Çekimi aldıktan sonra burnunuzu sümkürmekten, sigara içmekten, aşırı tükürmekten veya pipetle içmekten kaçınmalısınız. Bu eylemler kuru bir yuva ve ağrı oluşturabilir.

Adım 3: Dental İmplantın Yerleştirilmesi ve Kemik Grefti

İki tür diş implantı vardır: biri implantın çene kemiğinize yerleştirildiği ve diğeri doğrudan diş eti çizgisinin altına girdiği yer. Çene kemiğinize implant eklenip eklenmediğini tartışalım. Mevcut çene kemiğiniz yeterince güçlü ve kalınsa, ekstra kemik eklemenize gerek olmayabilir.

Çenenizin güçlü olması gerekir çünkü çiğnerken çok fazla baskı vardır ve implantı korumak için kemiğinizin güçlü olması gerekir. Çenenizin fazladan kemiğe ihtiyacı varsa, bu kemik tipik olarak çene kemiğinizin implant bölgesinden uzakta başka bir bölgesinden gelir.

İmplant eklemeden önce bir greftiniz varsa önce kemiğin iyileşmesine izin vermeniz gerekebilir. Kemik iyileştiğinde, diş hekimi veya cerrah implantı ekleyecektir.

İmplant çene kemiğinize eklendikten sonra implant çevresinde çene kemiği büyümeye başlayacaktır. İmplant daha sonra doğal diş eti hattınızın bir parçası haline gelir. Bu süreç kişiye göre değişir ve 3 ile 9 ay arasında sürebilir.

4. Adım: Abutment Yerleştirme

İmplantınız yeterince stabil olduğunda, diş hekimi implantın üzerine bir abutment yerleştirecektir. Bu parça implantı tacınıza bağlar. Abutmentin, yemek yerken yerinde kalması için sıkılması gerekir.

Bu işlem sırasında biraz baskı dışında hiçbir şey hissetmeyeceksiniz. O bölgeye lokal anestezi alacaksınız.

Bazen abutment diş eti çizgisini geçtiği için implantla aynı anda yerleştirilebilir. Görünür olacak, bu yüzden gülümsediğinizde görüneceği için bu parçayı nasıl maskeleyeceğinizi tartışmanız gerekecek. Diş hekimi, doku ve kemiğin abutmentin üzerinde büyümesini önlemek için bir iyileştirme başlığı ekleyecektir.

5. Adım: Kalıcı Taç Ekleme

Diş etleriniz iyileştikten sonra diş hekiminiz yapay dişinizi veya kuronunuzu yapacaktır. Çıkarılabilir bir implanta veya kalıcı bir implanta sahip olmayı seçebilirsiniz. Tıpkı çıkarılabilir protezler gibi arkada birden fazla dişiniz varsa, çıkarılabilir seçeneği isteyebilirsiniz, böylece gerekirse temizleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

Değiştirmek veya temizlemek için sabit bir implantı çıkaramazsınız. Abutmente kalıcı olarak vidalanır veya çimento ile yapıştırılır.

Ameliyattan sonra

Diş İmplantları - BEST DENTAL İSTANBUL

Bazı Rahatsızlıklar

Ameliyattan sonra biraz rahatsızlık hissetmeniz doğaldır. Diş etlerinde morarma, diş etlerinde ve yüz çevresinde şişlik, hafif kanama ve implant bölgesinde biraz ağrı fark edebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler

Ameliyattan sonra bazı yumuşak yiyecekleri stoklamalısınız. Herhangi bir şişmeyi azaltmaya yardımcı olması için elinizde birkaç buz torbası da bulundurmak isteyebilirsiniz. Tütün, kök kanal enfeksiyonları gibi enfeksiyon şansınızı artırabileceği ve dişlerinizi lekeleyebileceği için tütünden kaçının. Kanal tedavisi de yapmaktayız.

Hijyene önem veriniz.

Bu implantı korumak için iyi hijyen alışkanlıklarını sürdürmeniz önemlidir. Bu, her gün diş ipi kullanmak ve günde iki kez dişlerinizi fırçalamak anlamına gelir. İmplantlarınıza zarar verebilecek sert şekerleri çiğnemekten kaçının.

Diş İmplantları

İmplant fiyatları ne kadar

Dişinizi kaybetmemek için yapılması gerekenler zor olmamasına rağmen ne yazık ki, diş implantı yaptırmanın bir maliyeti vardır. Gerçek şu ki, bir implantın maliyeti çeşitli faktörlere bağlıdır. Muhtemelen bir takma dişe mi yoksa implanta mı ihtiyacınız var gibi birçok soru soruyorsunuz. Ana fark, protezlerin çıkarılabilir olması, implant yerine sabitlenmesi ve daha çok yapay diş gibi düşünülebilmesidir, bu nedenle ikincisi daha pahalıdır. Tam diş implantlarının maliyeti ve daha fazlası gibi soruların yanıtlarını almak için okumaya devam edin.

RANDEVU ALIN.

Bize Ulaşın

SIKÇA SORULAN SORULAR

Çoğu implant için ağrı, bir ameliyattan beklediğinizden çok daha azdır. Tipik olarak diş etlerinde sadece küçük bir kesi gerektirir. Kemiğin sinir uçları olmadığı için bu ağrı yaratmaz. Prosedürünüzün invazivliğine bağlı olarak, size reçeteli bir ağrı kesici ilaç verilebilir. Size ağrı kesici ilaçlar reçete edilmediyse, gerektiğinde ibuprofen (Advil) ve asetaminofen (Tylenol) gibi reçetesiz satılan bir analjezik alabilirsiniz. Bir gün kadar sonra, herhangi bir ağrı gitmiş olmalıdır.

Diş implantlarınız doğal dişlerinizle aynı işlevi görür. Fırçalamak, diş ipi kullanmak ve durulamak, diş hekiminizi kontrol ve temizlik için düzenli olarak görmek önemlidir. Diş implantlarınızda boşluk olmayacak olsa da, düzenli aşınma ve yıpranmaya karşı hassastırlar, bu nedenle onlara ne kadar iyi bakım verirseniz, o kadar uzun süre dayanır ve o kadar güçlü olur. Diş etlerinizin sağlığı, destekleyici çene kemiklerinin sağlığı ve gücü üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğundan, implantlarınızı çevreleyen diş eti dokusuna iyi bakmanız da önemlidir.

Dr. Scharf’ın ofisinde, sizin ve dişleriniz için en iyisini istiyoruz. Hastalarımızı eğiterek sağlığınız hakkında en iyi kararları alacağınıza ve sonuçtan memnun kalacağınıza inanıyoruz. İhtiyaçlarını anlamak ve onları etkili bir şekilde tedavi etmek için hastalarımızla birlikte çalıştığımızda, sonuçlar olağanüstüdür. Uzun yıllar boyunca güçlü ve güzel dişlere sahip olma hayallerinize ulaşmanıza yardımcı olalım. Seçeneklerinizi tartışmak üzere bir konsültasyon planlamak için bizimle iletişime geçin ve mükemmel gülüşünüze giden yolda size yardımcı olmamıza izin verin.

Diş İmplantlarınız İçin Hazır mısınız?

Diş implantları veya diğer diş hizmetleri için bir diş hekimi arıyorsanız, randevu almak için hemen Best Dental İstanbul ile iletişime geçin.

  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Diş Muayenesi ücretsizdir. En hızlı ve kaliteli hizmeti sizlere sunabilmemiz için randevu saatinize lütfen dikkat ediniz.